Dagplejekonceptet er først og fremmest et alternativ til forældre som ikke ønsker en institution. 

En privat børnepasser bestemmer selv sine åbningstider (for mit vedkommende 48 timer pr. uge), og kan derfor ofte være fleksibel.

Tryghed

Mange børn har glæde af en pasningsmulighed i rolige og trygge rammer. omsorgspersonen skaber en hverdag, hvor barnet kun skal forholde sig til én voksen og tre-fire andre børn i den første svære tid hjemmefra, og først senere gradvist tilpasse sig større grupper, støj og skiftende personale.

Du afleverer ikke dit barn til en personale og afhenter hos en anden. Du får at vide, hvordan dagen er forløbet fra start til slut. Jeg har 100% ansvaret for dit barn hele dagen, så der vil aldrig være tvivl om, hvem der skulle være tilstede.   

"De varme hænder"

En børnepasser har 4, højst 5 børn, og følger barnet hele dagen. Normeringen sikrer, at jeg altid har mulighed for at være der for dit barn.

For tiden er der grundet besparelser megen debat omkring normering og overnormering i institutioner. Når normeringen øges, redueres "de varme hænder". Dette er en problematik der ikke er relevant for dagplejen. Her er der fortsat tid til nærvær.

Indflydelse

Som privat børnepasser, har jeg sammen med dig mulighed for at give dit barn en rigtig god start udenfor hjemmet. Du har stor indflydelse på dit barns dagligdag, og du får en kompetent dagpleje i lokalområdet.

I mange kommuner landet over findes der Private pasningsordninger og kommunal dagpleje. Disse pasningsordninger er en succes, fordi forældrene her oplever mere nærhed og indflydelse.

Seneste kommentarer

10.01 | 10:21

Vores datter Malou var i dagpleje hos Dorthe fra 2013-2015 og elskede hver dag hun skulle afsted. Hos Dorthe fik hun den tryghed hun havde brug for og Dorthe gjorde alt for at børnene havde det godt:)

Del siden